Month: March 2016

Zanimljiva geografija

Kako bi prelazak sa razredne na predmetnu nastavu bio što uspešniji, učenici četvrtog razreda naše škole upoznali su se sa predmetom geografija i budućom nastavnicom Jelenom Tomić.

Naš svakodnevni život povezan je sa geografijom. Učeći geografiju mi upoznajemo svet, prirodu, narode, njihove razlike u životu i radu. Odgovore na mnoga pitanja koje geografija daje ne možemo zamisliti bez uptrebe karte, skice, garfikona ili slike.

Zanimljiva geografija 3
Zanimljiva geografija 3
« 1 of 3 »

Učenici su pokazali veliku zainteresovanost za geografiju. Sa nestrpljenjem očekujemo novo druženje.

OPSTINSKO TAKMICENJE TEHNICKO I INFORMATICKO OBRAZOVANJE

Opštinsko takmičenje tehničko i informatičko obrazovanje

Opštinsko takmičenje iz geografije

U školi Knez Lazar 13. marta je održano opštinsko takmičenje iz geografije. Rezultate možete pogledati ovde.

Knezove radionice

Završena je još jedna vesela radionica sa temom „U susret proleću“. Uz instrukcije sjajnih učitelja, budući školarci su prošli kroz likovnu ,umetničku i muzičku radionicu. Predškolci su  naučili koji su vesnici proleća i zajedno sa učiteljicama napravili zumbule, koje su zatim sami lepili na hamer. Takođe su „oživeli“  drvo, prvim listićima. Pravili su od testa otisak svoje šake koji su kasnije bojili. Jednoga dana kada porastu, imaće priliku da se sete kako je nekada mala ruka, uspela da napravi šta god su poželeli. Na kraju su prošetali i upoznali ambijent škole,pričali sa drugarima. Sve što radimo je u cilju da im se omogući da sa lakoćom i radošću  iz vrtića pređu u školske klupe.

Sledeća radionica je planirana za poslednju nedelju aprila.

Spisak učenika koji su se plasirali na gradsko takmičenje iz matematike

Spisak učenika koji su se plasirali mozete pogledati ovde.  Gradsko takmičenje će se održati 19. matra u OŠ Nikola Tesla u Vinči.

Konačni rezultati opštinskog takmičenja iz matematike

konacni rezultati

© 2018 OŠ Knez Lazar

Theme by Anders NorenUp ↑