Month: April 2016

Opštinsko takmičenje ” Sta znaš o saobraćaju”

Učenici naše škole na Opštinskom takmičenju ” Sta znaš o saobraćaju” održanom 16.04.2016.ostvarili su plasman na Gradsko takmičenje( kategorija ” C “, drugo i treće mesto) koje organizuje AMSS i MPS. Takmičenje će se održati 07.05.2016. u Beogradu. Učenicima, VERBABIĆ FILIPU I PAVLOVIĆ MLOŠU, puno uspeha!

Rezultati takmicenja Sta znaš o saobraćaju.

Primenjena matematika

Učenici VI razreda OŠ “Knez Lazar” primenili su stečeno znanje o procentima u nekoliko realnih situacija i pokazali da, vrlo uspešno, zadatke iz školske sveske mogu preneti i na svakodnevni život. Svaka od tri grupe svom zadatku pristupila je jako ozbiljno i maštovito, a delić atmosfere možete videti na sledećim fotografijama:

Zadatak 1 – U banci

Klijent dolazi u banku da oroči novac na određen broj godina, a sa uslovima štednje upoznaju ga iskusni bankari računajući mu kamatu.
slika1

Zadatak 2 – Rasprodaja

Štand stvari na rasprodaji posećuju kupci i obavljaju kupovinu, dok regularnost svega toga kontroliše tržišni inspektor.
slika2

Zadatak 3 – Sednica odeljenskog veća

Razredne starešine iznose direktoru škole podatke o svojim odeljenjima u procentima.
slika3

Šestaci su vrlo savesno odradili ove zadatke i pokazali da su među njima mnogi budući bankari, profesori, pravnici… Časovi su realizovani uz pomoć nastavnice Bojane Žujović, a gosti-posmatrači bili su ostali članovi aktiva matematike.

Eksplodirajući eksperimenti

Dana 4.3.2016. godine članovi aktiva matematike vodili su zainteresovane učenike od petog do osmog razreda u Dom kulture na predstavu “Eksplodirajući eksperimenti”. Učenici su poneli dobre utiske sa predstave.

Eksplodirajući eksperimenti
Eksplodirajući eksperimenti
« 1 of 3 »

© 2018 OŠ Knez Lazar

Theme by Anders NorenUp ↑